Ciorba de fasole cu arahide
PrinteazaCiorba de fasole cu arahide din: arahide, fasole uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb.
- 150 g arahide
- 100 g fasole uscată
- 100 g ţelină
- 100 g ceapă
- 100 g roşii
- 30 ml ulei
- 10 ml sos tabasco
- 20 g sare
- 2 g piper alb
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de arahide se macină şi restul se prăjeşte într-o tigaie fără grăsime. Fasolea se fierbe în apă cu puţină sare şi se condimentează cu piper şi tabasco.
Ceapa şi ţelina se curăţă şi se toacă mărunt, iar roşiile se taie în cubuleţe.
Intr-o tigaie cu ulei încins se călesc ceapa şi ţelina, apoi se adaugă arahidele măcinate, cubuleţele de roşii, zeama în care a fiert fasolea şi se fierb pe flacără mică circa 20 de minute.
Când ciorba este fiartă, se adaugă boabele de fasole şi arahidele prăjite, se mai clocoteşte 2-3 minute, apoi se condimentează după gust.
Pofta buna!