Ciorba de fasole cu fidea
PrinteazaO reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaliga
Ingrediente:
- 300 g fasole albă boabe
- o ceapă
- un morcov
- un sfert de ţelină
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 4 roşii
- 250 ml borş
- 100 g fidea cu ou
- sare
- piper,
- pătrunjel,
- smîntînă
- mălai
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală şi se fierbe în apă fierbinte de două ori. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici sau se taie cubuleţe.
Ceapa se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tăiate şi se călesc pînă se înmoaie. Se adaugă roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, sarea şi piperul.
Cînd fasolea este fiartă pe jumătate se pun legiumele călite şi se lasă să fiarbă pînă ce fasolea şi legumele sînt mcoi.
Se toarnă borşul fiert separat, se condimentează dac:ă este nevoie, se presară fideaua ruptă în bucăţele şi se mai fierbe tiimp de zece minute la foc potrivit. Se presară pătrunjel tocat, se opreşte focul şi se serveşte.
Se poate servi simplă, cu smîntînă sau cu mămăligă.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de fasole cu fidea