Ciorba de fasole cu fidea

Printeaza

O reteta de ciorba de fasole cu fidea cu ou, fasole alba boabe, ceapa, morcov, un sfert de telina, rosii. Care se serveste cu smantana si mamaligaCiorba de fasole cu fidea

Ingrediente:

  • 300 g fasole albă boabe
  • o ceapă
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 4 roşii
  • 250 ml borş
  • 100 g fidea cu ou
  • sare
  • piper,
  • pătrunjel,
  • smîntînă
  • mălai

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se spală şi se fierbe în apă fierbinte de două ori. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici sau se taie cubuleţe.

Ceapa se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tăiate şi se călesc pînă se înmoaie. Se adaugă roşiile spălate, curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, sarea şi pipe­rul.

Cînd fasolea este fiartă pe jumătate se pun legiumele călite şi se lasă să fiarbă pînă ce fasolea şi legumele sînt mcoi.

Se toarnă borşul fiert separat, se condimentează dac:ă este nevoie, se presară fideaua ruptă în bucăţele şi se mai fierbe tiimp de zece minute la foc potrivit. Se presară pătrunjel tocat, se opreşte focul şi se ser­veşte.

Se poate servi simplă, cu smîntînă sau cu mămăligă.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de fasole cu fidea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.