Ciorba de fasole cu sunca si sofran

Printeaza

Ciorba de fasole cu sunca si sofran din: ceapă, usturoi, ulei de măsline, fasole albă, foaie de dafin, supă de legume, şuncă crud-uscată, şofran, boia dulce, salam picant uscat, otet.

Ciorba_de_fasole_cu_sunca_si_sofran

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 conservă de fasole albă (500 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml supă de legume
  • 50 g şuncă crud-uscată
  • 1 1/2 linguriţă boia dulce
  • 1 vârf de cuţit şofran măcinat
  • 200 g salam picant uscat
  • 1 lingură oţet

Mod de preparare:

Se încing într-o oală 2 lin­guri de ulei de măsline; se călesc ceapa şi usturoiul to­cate. Se adaugă foaia de da­fin şi boabele de fasole din conservă, scurse şi clătite.

Se toarnă supa de legume şi se dau în clocot. Amestecul de fasole se condimentează cu boia şi şofran, apoi se adaugă şunca şi salamul pi­cant. Se lasă pe foc 10 min.

Supa se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă oţetul şi restul de ulei şi se serveşte imediat.

Ciorba de fasole cu sunca si sofran

Ciorba_de_fasole_cu_sunca_si_sofran

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.