Ciorba de fasole cu sunca si sofran
PrinteazaCiorba de fasole cu sunca si sofran din: ceapă, usturoi, ulei de măsline, fasole albă, foaie de dafin, supă de legume, şuncă crud-uscată, şofran, boia dulce, salam picant uscat, otet.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 conservă de fasole albă (500 g)
- 1 foaie de dafin
- 100 ml supă de legume
- 50 g şuncă crud-uscată
- 1 1/2 linguriţă boia dulce
- 1 vârf de cuţit şofran măcinat
- 200 g salam picant uscat
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Se încing într-o oală 2 linguri de ulei de măsline; se călesc ceapa şi usturoiul tocate. Se adaugă foaia de dafin şi boabele de fasole din conservă, scurse şi clătite.
Se toarnă supa de legume şi se dau în clocot. Amestecul de fasole se condimentează cu boia şi şofran, apoi se adaugă şunca şi salamul picant. Se lasă pe foc 10 min.
Supa se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă oţetul şi restul de ulei şi se serveşte imediat.
Ciorba de fasole cu sunca si sofran
Pofta buna!