Ciorba de fasole cu tarhon
PrinteazaCiorba de fasole cu tarhon din: fasole, ceapa, faina. bicarbonat, patrunjel, tarhon, ulei, otet, sare.
- 500 g fasole boabe
- 2 cepe
- 2 linguri de făină
- 1 vârf de cuţit de bicarbonat
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură tarhon
- 3 linguri ulei
- 3 linguri oţet
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se lasă la înmuiat din ajun. Se fierbe în trei ape, apoi se adaugă bicarbonatul, se scurge, se clăteşte cu apă caldă şi se pune în altă apă caldă să fiarbă mai departe, înţr-o tigaie se încinge uleiul, se presară făina şi se amestecă bine.
Rântaşul se stinge cu apă, se mai lasă puţin la fiert, apoi se toarnă peste fasole împreună cu ceapa curăţată şi tocată mărunt. Când fasolea este fiartă se potriveşte de sare, se adaugă tarhonul şi verdeaţa tocate mărunt.
Se acreşte cu oţet.
Pofta buna!
Cea mai buna e ciorba de fasole cu tarhon