Ciorba de fasole cu urzici
PrinteazaCiorba de fasole cu urzici din: fasole, ceapa, morcovi, ardei, ulei, bulion, foi de dafin, urzici.
- 500 g fasole boabe
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 3-4 linguri ulei
- 1 cana bulion
- 1 foaie de dafin
- 1 mana buna de urzici
- 2 lingurite condimente
Mod de preparare:
Căleşti bine ceapa cu ardeiul şi morcovii, pui fasolea şi stingi cu apă caldă. Laşi să fiarbă şi pui şi foi de dafin. Când fasolea e bine fiartă, pui şi o cană de bulion, 2 linguriţe de condimente şi adaugi urzicile, opărite şi tocate.
Poţi pune urzicile şi neopărite, bine spălate şi tocate. Mai laşi să dea câteva clocote.
Pofta buna!