Ciorba de fasole cu verdeata
PrinteazaCiorba de fasole cu verdeata din: fasole, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, telina, cimbru.
- 250 g fasole boabe
- o ceapă
- un morcov
- o felie dintr-o rădăcină de telină
- o radăcina pastărnac
- o rădăcină pătrunjel
- 2 tulpini telină
- 300 ml zeamă de varză
- un pic de cimbru
- 4 roşii în bulion
- pătrunjel pentru servit
Mod de preparare:
Fasolea spălată se lasă în apă rece să se umfle de seara până dimineata. A doua zi se pune la fiert în apă rece, se aruncă prima apă şi apoi se pune din nou.
Când fasolea este semifiartă, se adaugă legumele curătate, spălate şi tăiate mărunt si cimbrul. Între timp, se dă într-un clocot si zeama de varză.
Când fasolea si legumele au fiert, se adaugă roşiile tocate mărunt, se acre$te cu zeamă de varză si se lasă pe foc încă 10 minute.
Se aduce la masă cu pătrunjel tocat deasupra.
Pofta buna!