Ciorba de fasole in paine

Printeaza

Ciorba de fasole in paine din: fasole boabe, slanina, morcov, pastarnac, ceapa rosie, telina, otet de mere, tarhon in otet, cimbru, sare.

Ingrediente:Ciorba de fasole in paine

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 200 g slanina alba, de pe burta
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe rosii
  • 1 telina mica
  • 100 ml otet de mere
  • tarhon in otet
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte pui fasolea în multă apă să se umfle şi să se înmoaie. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o pui la fiert în apă rece.

După ce dă în fiert, iei spuma, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă o oră la foc mic.

Tai mărunt ceapa, rădăcinoasele şi dai morcovii prin râzătoare. După ce fasolea a fiert o oră, pui legumele, cimbrul, tarhonul şi oţetul.

Tai cubuleţe şi slănina şi le adaugi în oală. Laşi să fiarbă până ce s-a înmuiat fasolea. Se serveşte în pâine.

Ciorba de fasole in paine

Ciorba de fasole in paine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.