Ciorba de fasole in paine
PrinteazaCiorba de fasole in paine din: fasole boabe, slanina, morcov, pastarnac, ceapa rosie, telina, otet de mere, tarhon in otet, cimbru, sare.
- 1/2 kg fasole boabe
- 200 g slanina alba, de pe burta
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 2 cepe rosii
- 1 telina mica
- 100 ml otet de mere
- tarhon in otet
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Cu o seară înainte pui fasolea în multă apă să se umfle şi să se înmoaie. A doua zi, o scurgi de apa în care a stat şi o pui la fiert în apă rece.
După ce dă în fiert, iei spuma, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă o oră la foc mic.
Tai mărunt ceapa, rădăcinoasele şi dai morcovii prin râzătoare. După ce fasolea a fiert o oră, pui legumele, cimbrul, tarhonul şi oţetul.
Tai cubuleţe şi slănina şi le adaugi în oală. Laşi să fiarbă până ce s-a înmuiat fasolea. Se serveşte în pâine.
Ciorba de fasole in paine
Pofta buna!