Ciorba de fasole pastai cu iaurt

Printeaza

Ciorba de fasole pastai cu iaurt din: fasole pastai, ceapa, morcovi, radacina de telina, ardei verde, ulei, bulion, iaurt, usturoi, faina, otet, leustean, sare, piper, apa.

Ingrediente:Ciorba de fasole pastai cu iaurt

  • o jumatate de kg de fasole pastai congelate
  • doua cepe
  • doi morcovi
  • o radacina telina
  • un ardei verde
  • doua linguri ulei
  • trei linguri de bulion
  • 500 g iaurt
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura de faina
  • 100 ml otet
  • leustean
  • sare
  • piper
  • apa

Mod de preparare:

Păstaile se lasă la dezgheţat după care se taie în două-trei. Se curăţă morcovii şi ţelina şi se taie cubuleţe. Se pune la fiert apa cu sarea, morcovii şi ţelina.

Când zarzavatul este pe jumătate fiert, se adaugă păstăile de fasole şi se lasă să fiarbă. Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe mici. Separat, într-o oală se pune uleiul la încins şi se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiu şi se lasă să se călească.

Când au început să capete o culoare aurie, se pune făina bulionul şi iaurtul. Se amestecă bine ca să nu aibă cocoloaşe şi se lasă să dea în câteva clocote.

Când fasolea s-a înmuiat se adaugă peste ele amestecul de roşii şi iaurt.  La sfârşit se pune oţetul, se potriveşte cu sare şi piper şi se presară leuşteanul tocat.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.