Ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc
PrinteazaO reteta de ciorba de fasole rosie si alba cu carne de porc si morcovi baby, telina, ceapa, usturoi, rosii, frunze de dafin, marar, sare si piper.
- 600 g carne de porc
- 200 g fasole roşie boabe
- 200 g fasole albă boabe
- 200 g morcovi baby
- un sfert de telină
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 3 roşii
- o frunză de dafin
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- mărar
- sare
- piper
- ardei iute
- murături
Mod de preparare:
Fasolea roşie şi fasolea albă se pun la înmuiat cu o seară înainte, apoi se fierb în două ape. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie sferturi.
Ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bastonaşe, apoi cubulefe, morcovii se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Intr-o cratiţă se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se adaugă legumele tocate şi se călesc până se înmoaie.
Se pun la fiert doi litri de apă şi când începe să clocotească se adaugă legumele călite, sare şi piper după gust. Se fierb legumele 15 minute, se adaugă fasolea şi se lasă să fiarbă până s-a înmuiat.
Carnea se taie cuburi, se prăjeşte în uleiul rămas şi se pune în oală împreună cu roşiile date pe râzătoare. Când carnea s-a înmuiat se adaugă frunza de dafin şi usturoiul feliat, se mai fierbe cinci minute şi se presară mărar tocat.
Se serveşte fierbinte, presărată cu ardei iute tocat sau cu murături de sezon.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ciorba de fasole cu carne de porc
- ciorba de fasole boabe cu carne de porc
- bors cu fasole si carne
Foarte buna ciorba de fasole, imi place mult