Ciorba de fasole rosie si naut cu kaizer
PrinteazaCiorba de fasole rosie si naut cu kaizer din: fasole, naut, kaizer, carne de porc, morcov, telina, ceapa, patrunjel, rosii, pasta de rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, coriandru, varza, gogonele.
- 300 g fasole roşie
- 200 g năut
- 400 g kaizer
- 500 g carne de porc
- un morcov
- un sfert de ţelină
- două cepe
- o rădăcină de pătrunjel
- 3 roşii
- pastă de roşii
- ulei
- sare
- piper
- o frunză de dafin
- pătrunjel
- coriandru
- varză murată
- gogonele
Mod de preparare:
Fasolea şi năutul se spală şi se pun la înmuiat în apă rece cu o seară înainte. Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. într-o oală se pun la fiert trei litri de apă, fasolea şi legumele tăiate.
Se adaugă carnea de porc şi kaizerul tăiate în bucăţi mai mici şi călite în ulei încins. Se condimentează, se adaugă frunza de dafin şi se lasă pe foc până când fasolea este fiartă pe jumătate.
Se pun o lingură de pastă de roşii, dizolvată cu puţină apă, roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare. Se lasă la fiert timp de 15-20 de minute, se presară verdeaţă tocată şi se serveşte.
Se serveşte cu salată de varză acră sau gogonele murate.
Poftă bună!