Ciorba de fasole rosie
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper.
- 200 g fasole boabe
- 2 morcovi mari
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de ţelină
- frunze de ţelină
- 1 ardei gras
- cimbru verde sau uscat
- leuştean
- 200 g sos de roşii
- 2-3 linguri de ulei
- 1-2 1 borş de casă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se lasa fasolea la înmuiat de seara până dimineaţa, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert tot cu apă rece. Se schimbă de două ori apa, iar în cea de a treia se lasă fasolea să fiarbă 10-15 minute şi se adaugă zarzavaturile şi legumele, curăţate şi tăiate după preferinţă.
Când fasolea şi legumele sunt bine fierte, se adaugă sosul de roşii, frunzele de ţelină, cimbrul, leuştea- nul, toate tocate, sare şi piper, după gust, ulei şi se mai dau 2-3 clocote. Se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat şi se ia de pe foc. Se serveşte caldă sau rece.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de fasole rosie
- supa de fasole rosie