Ciorba de fasole rosie

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de fasole rosie

  • 200 g fasole boabe
  • 2 morcovi mari
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de ţelină
  • frunze de ţelină
  • 1 ardei gras
  • cimbru verde sau uscat
  • leuştean
  • 200 g sos de roşii
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1-2 1 borş de casă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se lasa fasolea la înmu­iat de seara până dimi­neaţa, se clăteşte cu apă re­ce şi se pune la fiert tot cu apă rece. Se schimbă de do­uă ori apa, iar în cea de a treia se lasă fasolea să fiar­bă 10-15 minute şi se adau­gă zarzavaturile şi legume­le, curăţate şi tăiate după preferinţă.

Când fasolea şi legumele sunt bine fierte, se adau­gă sosul de roşii, frunzele de ţelină, cimbrul, leuştea- nul, toate tocate, sare şi pi­per, după gust, ulei şi se mai dau 2-3 clocote. Se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat şi se ia de pe foc. Se serveşte cal­dă sau rece.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de fasole rosie
  • supa de fasole rosie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.