Ciorba de fasole si carnati

Printeaza

Ciorba de fasole si carnati din: carnati, fasole, varza, usturoi, dafin, faina, ulei.

Ingrediente:Ciorba de fasole si carnati

  • 250 g cârnaţi Trandafir
  • 250g fasole boabe
  • 1 ceapă
  • 250 g varză
  • 4 căţei de usturoi
  • dafin
  • făină
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se înmoaie fasolea şi se lasă astfel peste noapte. A doua zi se fierbe în apă sărată împreună cu 2-3 foi de dafin.

Intre timp, se taie mărunt ceapa şi se căleşte în două linguri de ulei. Se adaugă varza tăiată mărunt, se toarnă 500 ml de apă şi se fierbe 20 de minute. Se amestecă apoi cu fasolea şi se mai lasă pe foc fierb împreună până au fiert toate.

Separat, se prepară un rântaş din două linguri de făină şi două linguri de ulei, se condimentează cu usturoi tăiat felii şi se presară cu o linguriţă de boia. Se ia deoparte de pe foc şi se stinge cu 100 ml de apă, după care se toarnă treptat în supă şi se mai lasă să dea câteva clocote.

Separat, se taie rondele cârnaţii, se prăjesc în ulei şi se puin doar în farfurie, înainte de servire. Supa devine mai gustoasă dacă este servită cu smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.