Ciorba de fasole si carnati
PrinteazaCiorba de fasole si carnati din: carnati, fasole, varza, usturoi, dafin, faina, ulei.
- 250 g cârnaţi Trandafir
- 250g fasole boabe
- 1 ceapă
- 250 g varză
- 4 căţei de usturoi
- dafin
- făină
- ulei
Mod de preparare:
Se înmoaie fasolea şi se lasă astfel peste noapte. A doua zi se fierbe în apă sărată împreună cu 2-3 foi de dafin.
Intre timp, se taie mărunt ceapa şi se căleşte în două linguri de ulei. Se adaugă varza tăiată mărunt, se toarnă 500 ml de apă şi se fierbe 20 de minute. Se amestecă apoi cu fasolea şi se mai lasă pe foc fierb împreună până au fiert toate.
Separat, se prepară un rântaş din două linguri de făină şi două linguri de ulei, se condimentează cu usturoi tăiat felii şi se presară cu o linguriţă de boia. Se ia deoparte de pe foc şi se stinge cu 100 ml de apă, după care se toarnă treptat în supă şi se mai lasă să dea câteva clocote.
Separat, se taie rondele cârnaţii, se prăjesc în ulei şi se puin doar în farfurie, înainte de servire. Supa devine mai gustoasă dacă este servită cu smântână.
Pofta buna!