Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat
PrinteazaCiorbă de fasole, varză si ciolan afumat: varza murata, ciolan de porc, sorici, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, boia, faina, smantana, faina, boabe de fasole neagra, bulion, foi de dafin, sare, piper, chimion, tarhon.
- 500 g varză murată
- 350 g ciolan de porc afumat
- şorici
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- boia
- 2 linguri făină
- 200 ml smântână
- ulei
- 2 conserve de fasole neagră
- 300 ml bulion
- 3 foi de dafin
- sare
- piper
- chimion măcinat
- tarhon
Mod de preparare:
Varza murată o treci printr-un jet de apă rece, dacă este prea acră, o tai fideluţă şi o pui la fiert într-o oală cu apă şi foile de dafin. Speli ciolanul şi şoriciul, ciolanul îl porţionezi şi pui totul în varza de pe foc.
Laşi să fiarbă bine, după care adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi la fel. Separat, faci un sos din ulei, 1 lingură de făină şi ceapa tocată cât de mic posibil, lei vasul de pe foc, adaugi usturoiul ras, boiaua şi torni peste compoziţie apă rece.
Adaugi totul la ciorbă. Făina rămasă o amesteci cu smântână şi o pui în ciorbă. Verifici dacă varza şi ciolanul s-au fiert, apoi adaugi fasolea scursă, sare, piper şi bulion. Laşi să dea în clocot, apoi presari tarhon tocat şi chimion.
Dacă doreşti ciorba ceva mai acră, poţi să adaugi zeamă de varză.
Ciorbă de fasole, varză si ciolan afumat
Pofta buna!