Ciorba de fasole verde cu curry
PrinteazaCiorba de fasole verde cu curry din: fasole verde, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, dovlcel, rosii, pastă de tomate, bors, verdeata, boia, curry, ulei.
- 1 borcan mare de fasole verde conservată sau 1/2 kg fasole proaspătă
- 1 ceapă mare
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- 1 păstărnac
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 dovlecel
- 1/2 kg roşii
- pastă de tomate
- borş
- verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel)
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă curry
- concentrat de legume
- ulei
Mod de preparare:
Ceapa tăiată cubuleţe o căleşti în puţin ulei cald, adaugi ardeiul capia cubuleţe, apoi morcovul ras fin. Pui rădăcinoasele date prin răzătoarea mare sau tăiate cubuleţe, după preferinţă. Adaugi apa fiartă şi dovlecelul tăiat cubuleţe.
După ce au fiert legumele, pui pulpa de roşii, fasolea aproape fiartă, puţină pastă de tomate, borşul prefiert şi verdeţurile. Potriveşti de condimente, adaugi concentratul de legume şi acoperi vasul.
Pofta buna!