Ciorba de fasole verde cu marar si patrunjel
PrinteazaCiorba de fasole verde cu marar si patrunjel din: ceapă, ulei, fasole congelata, morcov, telina, rosii, marar, patrunjel, faina, bulion, zeama de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 130 ml ulei
- 800 g fasole congelată
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 4 roşii moi
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 30 g făină
- 30 g bulion
- zeama de la 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai legumele, mai puţin fasolea verde, cubuleţe. încingi uleiul şi căleşti ceapa până devine sticloasă, adaugi morcovul şi ţelina, amesteci şi torni 2 l de apă clocotită.
Laşi la fiert până când se înmoaie morcovul, apoi adaugi fasolea verde congelată.
Laşi să fiarbă şi puf roşiile date prin râzătoare, ţii 5 minute şi torni bulionul amestecat cu făina şi cu un polonic de zeamă şi mai fierbi încă 10 minute.
Potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi opreşti focul. Torni zeama de lămâie şi presari mărarul şi pătrunjelul tăiate fin.
Pofta buna!
Foarte buna ciorba