Ciorba de fasole verde cu patrunjel si smantana

Printeaza

Ciorba de fasole verde cu patrunjel si smantana din: fasole verde, ulei, căţei usturoi, boia dulce, făină, sare, pă­trunjel verde, smântână.

Ciorba_de_fasole_verde_cu_patrunjel_si_smantana

Ingrediente:

  • 700 g fasole verde
  • 2 lin­guri ulei
  • 5 căţei usturoi
  • 1/4 linguriţă boia dulce
  • 1 lingură făină
  • sare
  • pă­trunjel verde
  • smântână
  • 3 litri apă

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte, se pune într-o oală împre­ună cu uleiul şi se prăjeşte puţin, se va adaugă peste acesta boia şi făină şi se mai prăjesc puţin, apoi se sting cu apă, puţin câte puţin (cei 3l), pentru a nu se face cocoloaşe din făină.

Se adaugă fasolea verde (dacă este congelată, nu se deconge­lează, se poate pune congelată). Se fierbe la foc potrivit. Când fasolea este aproape fiartă, se sărează după gust.

La final, se presară verdeaţa tocată. Se serveşte cu smântână (în afara perioadelor de post) sau cu mujdei de usturoi.

Ciorba de fasole verde cu patrunjel si smantana

Ciorba_de_fasole_verde_cu_patrunjel_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.