Ciorba de fasole verde cu patrunjel si smantana
PrinteazaCiorba de fasole verde cu patrunjel si smantana din: fasole verde, ulei, căţei usturoi, boia dulce, făină, sare, pătrunjel verde, smântână.
Ingrediente:
- 700 g fasole verde
- 2 linguri ulei
- 5 căţei usturoi
- 1/4 linguriţă boia dulce
- 1 lingură făină
- sare
- pătrunjel verde
- smântână
- 3 litri apă
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte, se pune într-o oală împreună cu uleiul şi se prăjeşte puţin, se va adaugă peste acesta boia şi făină şi se mai prăjesc puţin, apoi se sting cu apă, puţin câte puţin (cei 3l), pentru a nu se face cocoloaşe din făină.
Se adaugă fasolea verde (dacă este congelată, nu se decongelează, se poate pune congelată). Se fierbe la foc potrivit. Când fasolea este aproape fiartă, se sărează după gust.
La final, se presară verdeaţa tocată. Se serveşte cu smântână (în afara perioadelor de post) sau cu mujdei de usturoi.
Ciorba de fasole verde cu patrunjel si smantana
Pofta buna!