Ciorba de fasole verde cu visine
PrinteazaCiorba de fasole verde cu visine din: fasole verde, zer, ceapa, zarzavat, visine, ulei, boia de ardei.
- 1/2 kg fasole verde
- 1/2 l zer acrişor
- 1 ceapă
- zarzavat pentru ciorbă
- 1 mână de vişine
- 1-2 linguri de ulei boia de ardei
- condiment vegetal
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Cureţi fasolea, o rupi în bucăţele mici de 2-3 cm şi o speli. Pui la călit ceapa în ulei, adaugi zarzavatul, o lingură de boia de ardeişi fasolea. Adaugi apă cât să acopere fasolea şi o laşi la fiert.
Când s-a fiert fasolea, adaugi o crenguţă de cimbru pentru gust, vişinele şi zerul (la aprecierea fiecăruia), după care mai laşi câteva minute.
Pentru gust, adaugi sare sau condiment vegetal.
Ciorba de fasole verde cu visine
Pofta buna!
Nu am facut niciodata ciorba cu visine