Ciorba de fasole verde grasa
PrinteazaO reteta de ciorba de fasole verde grasa din: fasole verde, apa, faina, ceapa, sare, ardei gras, rosii, oua, smantana si patrunjel verde.
- 500 g fasole verde grasă
- 2 1 apă
- 75 g făină
- 2 linguri iăină pentru rîntaş
- 2 cepe
- sare
- 1 ardei gras
- 500 g roşii
- 1-2 ouă
- 75-100 g smîntînă
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Curăţăm fasolea grasă, o tăiem în două pe lat, o spălăm şi o scurgem de apă într-o strecurătoare. Apoi opărim păstăile cu apă clocotită, ca să le iasă amăreala.
Facem un rîntajş, adăugăm ceapa tocată mărunt şi stingem cu apă. Punem fasolea curăţată într-o oală, turnăm deasupra rîntaşul şi apa clocotită, adăugăm sare, ardeiul gras tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt şi lăsăm la foc pînă fierbe fasolea.
Inainte de a servi la masă, dregem ciorba cu ouă bătute la care adăugăm smantînă. Acrim cu puţin oţet, iar apoi presărăm pătrunjel verde tocat.
Pofta buna!