Dovlecei la borcan pentru iarna din: dovlecei, sare. Ingredinte: dovlecei sare Mod de preparare Se aleg dovlecei foarte mici, daca se conserva intregi (aceeasi reteta este valabila si pentru dovlecei mari). puteti incerca si: Zacuscă de dovlecei pentru iarna Dovleceii se curata, se spala, se taie, se oparesc, se scurg si […]
Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou
PrinteazaCiorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou din: fasole verde, ceapa, morcov, patrunjel radacina, ulei, tarhon, sare, smantana, ou.
Ingrediente:
- fasole verde
- ceapă
- morcov
- pătrunjel rădăcină
- ulei
- tarhon
- sare
- smântână
- ou
Mod de preparare:
Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou: Fasolea verde ruptă, ceapa tăiată rondele, morcovul tăiat rondele şi rădăcina de pătrunjel tăiată rondele le pui în oala de fiert, cu ulei rece (nu mult), acoperi şi laşi să se înmoaie câteva minute la foc mic, fără să se rumenească sau prăjească.
Amesteci puţin şi cu atenţie. Legumele îşi iau gustul. Pui apa fiartă peste legume şi laşi să fiarbă. înainte de a fierbe complet, adaugi tarhonul tăiat mărunt.
Acesta trebuie să fiarbă un timp cu legumele.
Zeama ia din sarea de la tarhon şi nu e nevoie să mai adaugi decât foarte puţină sare, dacă simţi că mai e nevoie.
Pregăteşti compoziţia pentru dres ciorba, din smântână şi ou şi dregi ciorba.
Poţi mânca fierbinte, cu mămăligă fierbinte sau rece sau poţi mânca ciorba rece, cu mămăligă fierbinte.
Pofta buna!
Salată picantă de fasole din: ulei, ceapa rosie, usturoi, fasole boabe, linte, patrunjel, fulgi de ardei iute, chimen, coriandru, marar, cimbru. Ingrediente: ulei ceapa rosie 4 catei de usturoi 600 g fasole boabe din conserva 200 g linte fiarta patrunjel tocat fulgi de ardei iute chimen coriandru marar cimbru Mod de preparare: Se […]