Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou

Printeaza

Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou din: fasole verde, ceapa, morcov, patrunjel radacina, ulei, tarhon, sare, smantana, ou.

Ingrediente:Ciorba de fasole verde si tarhon, dreasa cu smantana si ou

  • fasole verde
  • ceapă
  • morcov
  • pătrunjel rădăcină
  • ulei
  • tarhon
  • sare
  • smântână
  • ou

Mod de preparare:

Fasolea verde ruptă, ceapa tăiată rondele, morcovul tăiat rondele şi rădăcina de pătrunjel tăiată rondele le pui în oala de fiert, cu ulei rece (nu mult), acoperi şi laşi să se înmoaie câteva minute la foc mic, fără să se rumenească sau prăjească.

Amesteci puţin şi cu atenţie. Legumele îşi iau gustul. Pui apa fiartă peste legume şi laşi să fiarbă. înainte de a fierbe complet, adaugi tarhonul tăiat mărunt.

Acesta tre­buie să fiarbă un timp cu legumele.

Zeama ia din sarea de la tarhon şi nu e nevoie să mai adaugi decât foarte puţină sare, dacă simţi că mai e nevoie.

Pregăteşti compoziţia pentru dres ciorba, din smântână şi ou şi dregi ciorba.

Poţi mânca fierbinte, cu mămăligă fierbinte sau rece sau poţi mânca ciorba rece, cu mămăligă fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.