Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata
PrinteazaCiorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata din: carne de vitel, fasole, sunculita, ceapa, morcovi, telina, faina, rosii, unt sau ulei, sare, piper, boia, vegeta.
- 1 kg carnita de vitel
- 1 kg fasole verde
- 300 gr sunculita
- 100 gr ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina tocata marunt
- 1 lingura faina
- 4 rosii descojite de pielite si tocate
- unt sau ulei
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
- vegeta (sau delikat)
Mod de preparare:
Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare.
Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga fasolea, care in prealabil a fost curatata de moturi spalata si rupta dupa dorinta.
Se lasa impreuna sa fiarba la foc domol pana cand atat carnea cat si fasolea s-au fiert si se adauga rantasul.
Se serveste cu smantana presarata cu verdeata proaspat tocata.
Pofta buna!