Ciorba de gaina cu ardei iute murat
PrinteazaCiorba de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina, smantana, otet, sare si patrunjel.
- 1 gaina fiarta
- 2 morcovi
- 1 telina – radacina
- 1 patrunjel -radacina
- 1 ardei capia sau ardei iuti -murati
- 7 catei de usturoi
- 3 galbenusuri
- 2 l supa de gaina
- 300 g smantana
- 5 ml otet
- sare
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
Se pun la fiert în supa de găină morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Se fierb aproximativ 20 de minute, împreunăcu găina deja fiartă cu o seară înainte. După câteva clocote, găina se scoate pe un platou. In supa rămasă se pune usturoiul pisat şi se fierbe un minut. Supa se strecoară pentru a se îndepărta usturoiul.
Găina se dezosează şi se desfac bucăţele de carne, care se vor pune înapoi în supă. Legumele fierte se pasează în blender şi se adaugă în supă. Tot atunci se pune şi ardeiul capia tocat. Se fierbe 10 minute lafoc mic. Separat se amestecă smântână cu gălbenuşurile. Peste acest amestec se pun câteva linguri de supă fierbinte şi se amestecă bine.
Se ia supa de pe foc şi se toarnă smântână. Se pune din nou supa la fiert pe foc mic, pentru încă 2-3 minute. Se adaugă oţetul şi sarea după gust. In momentul servirii se asezonează cu pătrunjel tocat. Pentru cine preferă să mănânce iute se poate adăuga un ardei iute murat, direct în farfurie.
Ciorba de gaina cu ardei iute murat
Pofta buna!
Ciorba de gaina e una din preferatele mele