Ciorba de gaina cu ardei iute murat

Printeaza

Ciorba de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina, smantana, otet, sare si patrunjel.

Ingrediente:Ciorba_de_gaina_cu_ardei_iute_murat

  • 1 gaina fiarta
  • 2 morcovi
  • 1 telina – radacina
  • 1 patrunjel -radacina
  • 1 ardei capia sau ardei iuti -murati
  • 7 catei de usturoi
  • 3 galbenusuri
  • 2 l supa de gaina
  • 300 g smantana
  • 5 ml otet
  • sare
  • patrunjel proaspat

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert în supa de găină morcovii, ţelina şi rădăcina de pă­trunjel. Se fierb aproximativ 20 de minute, împreunăcu găina deja fiartă cu o seară înainte. După câteva clocote, găina se scoate pe un platou. In supa rămasă se pune usturoiul pisat şi se fierbe un minut. Supa se strecoară pentru a se îndepărta usturoiul.

Găina se dezosează şi se desfac bucăţele de carne, care se vor pune înapoi în supă. Legumele fierte se pasează în blender şi se adaugă în supă. Tot atunci se pune şi ardeiul capia tocat. Se fierbe 10 minute lafoc mic. Separat se amestecă smântâ­nă cu gălbenuşurile. Peste acest amestec se pun câteva linguri de supă fierbinte şi se amestecă bine.

Se ia supa de pe foc şi se toarnă smântână. Se pune din nou supa la fiert pe foc mic, pen­tru încă 2-3 minute. Se adaugă oţetul şi sarea după gust. In momentul servirii se asezo­nează cu pătrunjel tocat. Pentru cine preferă să mănânce iute se poate adăuga un ardei iute murat, direct în farfurie.

Ciorba de gaina cu ardei iute murat

Ciorba_de_gaina_cu_ardei_iute_murat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ciorba de gaina e una din preferatele mele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.