Ciorba de gaina cu taitei de casa

Printeaza

Ciorba de gaina cu taitei de casa din: gaina, rosie, morcov, ceapa verde, ardei gras, ardei capia, ceapa, pasta de gogosari, patrunjel, sare, piper, bors, ou, faina.

Ingrediente:Ciorba_ de_ gaina_ cu_ taitei_ de_ casa

  • 1 gaina de tara
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 3 frunze de ceapa verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Ingrediente pentru taitei:

  • 1 ou
  • sare
  • faina alba

Mod de preparare:

Mai intai te ocupi de taitei: intr-un bol pui oul, un praf de sare si amesteci. Adaugi faina treptat, pana obtii un aluat omogen. Presari faina pe masa de lucru, intinzi aluatul intr-o foaie foarte subtire, apoi tai taiteii, cat doresti sa fie de lungi si de lati si ii rasfiri pe masa, sa se usuce putin.

Parlesti putin gaina pe flacara aragazului, pentru a se curata mai bine de puf si alte impuritati. O speli bine, apoi o portionezi. Intr-o oala mai mare pui bucatile de carne, adaugi apa rece, acoperi oala si o pui pe foc. Iei spuma cu o paleta, atat cat este necesar si lasi sa fiarba carnea pana este destul de bine patrunsa.

Poti fierbe gaina cu o seara inainte, in oala sub presiune, timp de 40 de minute, din momentul in care a inceput sa clocoteasca. Cureti cele doua tipuri de ardei de seminte si ii tai cuburi.

Cureti ceapa si o toci marunt. Cureti morcovul si il dai apoi pe razatoarea cu ochiuri mari. Tai rondele frunzele de ceapa verde, iar rosia o decojesti si o tai in bucati potrivite. Incerci daca e facuta carnea, cu furculita si, cand consideri ca este suficient de fiarta, adaugi ardeii, ceapa si morcovul.

Lasi sa fiarba circa 15 minute, pui rosiile, foile de ceapa verde si 1/2 legatura de patrunjel verde tocat marunt. Condimentezi cu sare, piper, incorporezi pasta de gogosari si fierbi pana sunt si legumele patrunse.

Separat, pui niste bors la clocotit, apoi il torni peste ciorba, in functie de cat doresti sa fie de acra. Cand ciorba clocoteste iar, presari usor taiteii, amesteci sa nu se lipeasca intre ei si lasi ciorba mai departe la foc potrivit, pana ce taiteii sunt fierti. Tragi ciorba de pe foc, iar deasupra presari patrunjel verde tocat marunt.

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba_ de_ gaina_ cu_ taitei_ de_ casa

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Una din cele mai bune ciorbe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.