Ciorba de gaina cu taitei

Printeaza

Ciorba de gaina cu taitei din: apa, sare, gaina, morcov, ceapa, telina, patrunjel, cartof, ou, faina, sare, ulei.

 

Ingrediente: Ciorba de gaina cu taitei

  • apa
  • sare
  • 1 gaina
  • un morcov
  • o ceapa
  • o telina mica
  • o radacina de patrunjel si/sau pastarnac
  • un cartof sau doi
  • un ou
  • faina
  • sare
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile. Se scoate spuma si dupa o ora de cand a inceput carnea sa fiarba, se strecoara zeama printr-un tifon asezat intr-o strecuratoare.

Se spala oala si in zeama scursa se pun legumele la fiert cartofii taiati in sferturi, morcovul, patrunjelul si pastarnacul rondele, iar telina taiata in bastonase.

Se sareaza si se lasa la fiert, timp in care se fac taieteii: dintr-un ou, putina sare si o lingura de faina se face o compozitie de clatite. Se prajesc cele doua clatite intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Se taie apoi cele doua-trei clatite in bucati cat mai mici si mai subtiri, rezultand astfel taieteii care se vor pune la fiert in supa. Se poate drege supa cu un ou batut cu smantana si se presara leustean tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.