Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză
PrinteazaCiorbă de gască acrită cu zeamă de varză
- măruntaiele unei gâşte
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 3 cartofi
- 4-5 roşii din conservă
- zeamă de varză
- 1 legătură pătrunjel
- leuştean uscat
- 1 ou
- 1 mână de fidea
- sare după gust
Mod de preparare:
Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi mai completezi cu apă. Tai apoi ceapa mărunt, morcovii, cartofii îi adaugi în oală şi laşi la fiert până se înmoaie.
După ce au fiert bine toate, pui roşiile tăiate mărunt, zeama de varză şi fideaua. Potriveşti gustul de sare şi mai dai ciorba în câteva clocote.
La final, pui pătrunjelul şi leuşteanul tăiate mărunt şi după aceea iei oala de pe foc şi o dregi cu oul bătut.
Poftă bună!