Ciorba de gasca cu smantana
PrinteazaCiorba de gasca cu smantana din: aripi de gasca, spate de gasca, maruntaie de gasca, gulie, telina, morcovi, albitura, ceapa, foi de dafin, oua, smantana, sare, patrunjel verde, piper.
- aripile, spatele si maruntaiele de la 1 gasca
- cate 1/2 gulie si telina mica
- 2 morcovi
- 1 albiutra
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 2 oua
- 200 g smantana
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o fierbi în 4 litri de apă.
Cureţi legumele, le speli şi le pui la fiert întregi, când carnea este pe jumătate fiartă. Când carnea şi legumele au fiert, adaugi foile de dafin şi laşi să mai fiarbă în câteva clocote. Potriveşti de piper şi sare, după care iei oala de pe foc.
Amesteci gălbenuşurile cu smântână şi puţină supă fierbinte. Torni amestecul în oala cu ciorbă, amestecând uşor. Presari frunzele de pătrunjel tocate şi acoperi vasul până în momentul servirii.
Pofta buna!