Ciorba de gulas din carne de oaie
PrinteazaCiorba de gulas din carne de oaie
- 1 kg carne de oaie
- 1 lingură untură
- 1 ceapă
- sare
- boia de ardei
- 1 kg cartofi
- 1/2 linguriţă chimen măcinat
- dupa preferinte 1-2 linguriţe smântână
Mod de preparare:
Tai carnea în cuburi mari, încălzeşti untura într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, boiaua roşie, sarea şi cubuleţele de carne, le prăjeşti pe toate la foc moderat timp de 15 ninute.
Torni 3 litri de apă clocotită şi laşi si fiarbă 1-1/2 oră.
Când carnea este fiartă, pui cartofii tăiaţi cuburi (sau felii, batoane), adaugi condimente şi chimen, mai fierbi 10 minute şi serveşti.
Pofta buna!
Casi varianta gulasul de oaie mi se pare mai bun decat cel de porc dar intotdeauna o sa imi placa mai mult gulasul de vita, cel autentic