Ciorba de gulii umplute
PrinteazaCiorba de gulii umplute din: gulii, morcovi, patrunjel, pastarnac, cartofi, carne tocata de curcan, orez, oua, smantana, sare, lamaie, patrunjel.
- 5 gulii
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 2-3 cartofi
- 500 g carne tocată de curcan
- 4 linguri orez
- 3 ouă
- 100 g smântână
- sare
- suc de lămâie după gust
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se taie cubuleţe morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Se pun la fiert în cca 4l de apă cu o linguriţă vârfuită de sare. Se adaugă şi cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite.
Se curăţă guliile, se scobesc. Se scufundă în apă clocotită cu sare şi se fierb 10 min. Se scot şi se trec sub jet de apă rece. Se prepară compoziţia de carne pentru umplut şi perişoare amestecând bine carnea cu un praf de sare, 2 ouă, 2 linguri orez şi puţin pătrunjel verde tocat fin.
Se umplu guliile, se pun la fiert cu zarzavatul 20 min. Din carnea rămasă se modelează perişoare.
După 20 de min. de fierbere, se adaugă perişoarele şi miezul de gulii. După ce au fiert bine, se opreşte focul, se drege ciorba cu oul bătut cu smântână, se adaugă suc de lămâie şi se presară pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!