Ciorba de legume cu arpacas
PrinteazaCiorba de legume cu arpacas din: morcovi, patrunjel, telina, gulie, pastarnac, ardei, mazare, ceapa, ulei, rosii, cartofi, smantana, arpacas, bors, piper.
- 4 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 gulie
- 1 rădăcină de păstârnac
- 3 ardei graşi
- 300 g mazăre congelată
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri ulei
- 3 roşii sau 500 ml suc de roşii
- 1 legătură frunze de pătrunjel şi mărar verde
- 1 cartof
- 300 g smântână
- 100 g arpacaş
- 1 lingură condiment din legume uscate
- 1 lingură borş magic
- piper măcinat
Mod de preparare:
Alegi arpacaşul şi îl pui la fiert în 400 ml apă, la foc mic. Dupâ aproximativ 45 de minutş, stingi focul şi acoperi visul cu un capac.
Cureţi si speli legumele. Tai rădăcmoasele în cubuleţe şi le pui la fiert la foc mediu, într-o oală cu 3 litri de apă uşor sărată. După 10 minute, adaugi mazărea congelată, ardeii tăiaţi mărunt, arpacaşul şi condiment din legume uscate, după gust.
Când ingredientele au fiert, adaugi sucul de roşii, uleiul, borşul şi amesteci. Stingi focul după 1 minut.
Amesteci smântână cu verdeaţa tocată şi puţin piper. Le torni în oală, amesteci şi acoperi vasul pentru 30 de minute, apoi serveşti porţiile presărate cu verdeaţă proaspăt tocată.
Ciorba de legume cu arpacas
Pofta buna!