Ciorba de legume cu bors
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de legume cu: mazare, fasole verde, fasole rosie, morcovi, praz, ceapa verde, ardei, rosii, bors, sare, piper, ulei de masline, paste, leustean.
- 200 g mazăre
- 200 g fasole verde păstăi
- 100 g fasole roşie crudă
- 3 morcovi
- un fir praz
- 2 fire ceapă verde
- 2 ardei
- 2-3 roşii
- 500 ml bors
- sare
- piper
- 4 linguriţe ulei de măsline
- 100 g paste
- o legătură leuştean
Mod de preparare:
Se pun pastele să fiarbă. După ce au fiert, se scurg şi se lasă 10 minute în apă rece să se limpezească.
Fasolea, morcovii, prazul, ceapa şi mazărea se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe de ulei. Roşiile se spală, se taie cubuleţe şi se pun în oală cu restul legumelor.
Se adaugă sare şi piper şi se lasă să fiarbă acoperită cu un capac. Borşul se fierbe separat şi se pune împreună cu pastele în oala cu legume.
Se serveşte cu leuştean proaspăt.
Ciorba de legume cu bors
Pofta buna!