Ciorba de legume cu galuste
PrinteazaCiorba de legume cu galuste din: fasole rosie, morcovi, telina, ardei grasi, praz, ceapa, oua, gris, floarea soarelui, rosii, bors, sare, piper, salvie, smantana, iaurt, crutoane.
- 150 g fasole rosie boabe
- doi morcovi
- o felie de telina
- doia ardei grasi
- un fir de praz
- o ceapa
- doua oua
- 200 g gris
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- o conserva de rosii
- 500 ml bors
- sare
- piper
- salvie
- smantana
- iaurt
- crutoane
Mod de preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte. Se fierbe 30 de minute şi se păstrează la rece. Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii. Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovii şi ţelina, ceapa şi prazul. Se călesc zece minute, se pun într-o oală cu trei litri de apă şi se fierb. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă fasolea roşie şi se fierb 20 de minute. Ouăle se bat într-un castron cu puţină sare şi piper.
Se adaugă grişul treptat, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute. Se ia cu o linguriţă din compoziţie, se toarnă în apa clocotită şi se lasă să fiarbă. Când găluştele s-au umflat se adaugă roşiile pasate şi borşul, se mai fierbe zece minute, se presară salvie tocată şi se lasă să se odihnească 15 minute.
Se serveste fierbinte sau calduta, cu smantana, iaurt sau crutoane prajite cu salvie si ulei.
Ciorba de legume cu galuste
Pofta buna!