Ciorba de legume cu leustean
PrinteazaCiorba de legume cu leustean din: apa, ceapa, morcov, ardei gras, dovlecei, cartofi, sare, piper, bulion, ulei, leustean.
Ingrediente:
- 3 l apă
- 4 cepe
- 1 morcov
- 2 ardei graşi
- 1 borcan dovlecei
- 4 cartofi
- sare
- piper
- borş
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- leuştean
Mod de preparare:
Toci toate legumele, pe urmă le pui la fiert (mai puţin 2 cepe) într-o oală cu 3 litri de apă. Le laşi să fiarbă 1 oră. Intr-o tigaie pui uleiul şi cele 2 cepe rămase, să se călească. Când ceapa s-a călit, adaugi bulionul.
După ce ciorba a fiert timp de 1 oră, adaugi sarea şi piperul, apoi opreşti focul şi adaugi ceapa călită. Fierbi borşul separat şi, cu 10 minute înainte să închizi focul, îl adaugi în oală. Serveşti ciorba cu leuştean tocat fin, presărat pe deasupra.
Pofta buna!