Ciorba de legume cu perisoare de pui cu tarhon
PrinteazaCiorba de legume cu perisoare de pui cu tarhon din: piept de pui, cartofi, morcovi, ceapa verde, ceapa, orez, oua, gris, ulei, tarhon uscat, leustean, marar, bors, sare, piper.
- 1 piept de pui
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ceapă uscată
- 3 linguri orez
- 2 ouă
- 2 linguri griş
- 2 linguri ulei
- 1 lingură tarhon uscat
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură mărar
- 500 ml bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi morcovii, ceapa verde şi pe cea uscată, le speli şi le tai pe toate mărunt. Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe. Căleşti ceapa şi morcovii până se înmoaie. Pui la fiert cartofii în 4 litri de apă. În acest timp toci pieptul de pui, îl amesteci cu orezul spălat bine, grişul, ouăle, mărarul şi condimentezi cu sare şi piper.
Amesteci bine compozi ţia şi cu mâna udă formezi perişoarele. Le adaugi în ciorbă şi laşi să fiarbă la foc mic până acestea sunt fierte. Acreşti ciorba cu borşul fiert separat, potriveşti gustul de sare şi presari tarhonul şi leuşteanul tocat fin.
Ciorba de legume cu perisoare de pui cu tarhon
Pofta buna!
Asta ciorba adevarata, o ciorba cu de toate :))