Ciorba de legume cu zer si smantana
PrinteazaCiorba de legume cu zer si smantana din: dovlecei, ceapa, leustean, rosii, ulei, zer, sare, smantana.
Ingrediente:
- 4 dovlecei
- 2 cepe
- leustean
- 2 roşii
- 1 lingura ulei
- 1 l zer proaspat
- sare
- 1 ceasca smantana
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe, îi speli în apă rece şi după aceea îi pui la fiet în apă caldă. Când s-au înmuiat, adaugi ceapa tocată mărunt şi le laşi să fiarbă împreună un
sfert de oră.
Cureţi roşiile de coajă, le pui peste dovlecei, sărezi şi laşi să mai fiarbă puţin. Când legumele sunt bine fierte, pui zerul şi laşi să dea în clocot un minut.
Sărezi după gust şi torni uleiul. Adaugi leuşteanul tocat fin, apoi iei oala de pe foc. Dregi ciorba cu smântână.
Pofta buna!