Ciorba de legume de post
PrinteazaCiorba de legume de post
- 100 g morcov
- pătrunjel
- 150 g fasole verde
- 150 g mazăre
- 100 g ceapă
- 75 ml ulei
- 250 g cartofi
- 200 g roşii
- 50 ml oţet
- sare
Mod de preparare:
Toci ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Adaug morcovul tăiat rondele şi-l căleşti şi pe el. Sting cu apă şi laşi să fiarbă.
Adaug fasolea tăiată în bucăţi de 3-4 cm, mazărea şi sarea.
După 20 de minute pui cartofii tăiaţi cubuleţe. Când sunt aproape fierţi pui roşiile curăţate şi tăiate cubuleţe.
Acreşti ciorba cu oţet, mai laşi să dea câteva clocote şi potriveşti de sare. La sfârşit presari verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!