Ciorba de Linte cu Marar
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ciorba de linte cu marar din: linte, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, faina, morcov, telina si albitura, cimbru, usturoi, rosii sau bulion, sare, otet si marar.
- linte 400 g
- ceapă 60 g
- ulei 50 ml
- o linguriţă de boia de ardei dulce
- o lingură de făină
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- un praf de cimbru
- usturoi 20 g
- roşii proaspete sau în bulion 100 g
- sare şi oţet după gust
- o legătură de mărar
Mod de preparare:
Lintea se alege de impurităţi, se spală (este indicat dacă se poate să o lăsaţi timp de 10-12 ore – peste noapte – la înmuiat în apă rece), apoi se pune la fiert în apă rece. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în ulei.
Se adaugă boiaua de ardei şi faina, şi se prăjesc puţin împreună cu ceapa. Se adaugă la fiert împreună cu morcovul, ţelina şi albitura tăiate mărunt. Se fierbe până ce toate ingredientele sunt pătrunse, apoi se adaugă usturoiul tocat, cimbrul şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.
Se mai lasă la foc mic 10 minute, după care se potriveşte gustul cu sare şi, eventual, puţin oţet. La sfârşit se adaugă mărarul tocat.
Poftă bună!