Ciorba de linte cu perisoare
PrinteazaCiorba de linte cu perisoare din: linte, ceapa, morcovi, cartofi, ardei, patrunjel, leustean, bors, sare, piper, bulion, carne tocata de porc, gris.
Pentru ciorbă:
- 1 cană linte
- 2 cepe
- 2 fire de ceapă verde
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ardei gras verde
- frunze de pătrunjel şi leuştean
- 500 ml borş
- sare
- piper
- 200 ml bulion
Pentru perişoare:
- 300 g carne tocată de porc
- sare
- piper
- 1 lingură griş
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru perişoare şi se pun deoparte. După câteva minute, se fac perişoare mici, de mărimea unei nuci.
Se spală lintea în mai multe ape şi se lasă la scurs. între timp, se pune apa să fiarbă, adăugând o linguriţă de ulei. Se adaugă şi legumele tăiate cubuleţe, ceapa şi perişoarele.
Când legumele şi perişoarele sunt bine pătrunse, se adaugă lintea şi bulionul.
Când lintea este gata, se adaugă borşul, sarea şi piperul. Când perişoarele se ridică la suprafaţă, oala se dă deoparte de pe foc.
Se adaugă frunzele de leuştean şi pătrunjel tocat şi se lasă puţin să se aromatizeze.
Pofta buna!