Ciorba de linte cu praz

Printeaza

Ciorba de linte cu praz din: linte, ceapa, praz, telina, rosii, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de linte cu praz

  • 300 g linte
  • 1 l supă de legume
  • 1 ceapă
  • 1/2  praz, partea albă şi puţin din cea verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină
  • 1-2 roşii date prin râzătoare
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei
  • cimbru verde
  •  1 ardei iute roşu
  • 1 ardei iute verde

 

Mod de preparare:

Speli lintea în câteva ape şi o laşi la scurs.

Cureţi primele două foi de la praz, îl tai rondele, îl speli sub jet de apă şi îl ţii la scurs. Păstrezi câteva rondele din partea verde pentru servit.

Incingi uleiul şi adaugi ceapa, usturoiul, morcovul, prazul şi ţelina tăiate fin. Presari sare şi piper, după gust şi amesteci. Torni supa, apoi lintea şi fierbi acoperit. Ai grijă ca, din când în când, să iei spuma formată.

Torni roşiile şi o ţii pe focul mic 20 de minute, apoi o dai deoparte. O serveşti cu rondelele păstrate de praz, cu ardei iute şi cu cimbru, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.