Ciorba de linte cu unt
PrinteazaCiorba de linte cu unt din: linte, morcov, ceapa, patrunjel, usturoi, cimbru, sare.
- 500 g linte
- un morcov
- 2 cepe
- un pătrunjel
- o capaţână de usturoi
- un fir de cimbru
- sare
Mod de preparare:
Lintea, aleasă şi spălată, se pune la fiert în apă rece. Dupa primul clocot se pune zarzavatul, spălat, curătat şi tăiat în patru.
Se adaugă apoi usturoiul, curătat, lăsând căţeii întregi, sarea şi cimbrul.
Când lintea este bine fiartă se serveşte cu pătrunjel verde, spălat, curăţat şi tocat.
Se poate servi cu unt sau cu untdelemn.
Pofta buna!
Imi plac foarte mult ciorbele, insa nu am incercat pana acum ciorba de linte. De fapt, nu am mancat prea multe preparate cu linte. Am inteles ca lintea este foarte hranitoare. Sigur o sa incerc aceasta reteta.