Ciorbă de loboda roşie
PrinteazaCiorbă de loboda roşie
- 3 litri apă
- 7 legături lobodă roşie
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 3 linguri ulei
- 1 lingură vegeta
- 1 legătură leuştean
- 500 ml borş (sau acreală de corcoduşe)
Mod de preparare:
In cei trei litri de apă, fierbem morcovul tăiat cubuleţe, loboda tăiată mărunt şi cartofii tăiaţi în patru. Loboda se curăţă bine, se spală şi se taie mărunt.
După ce legumele sunt pe jumătate fierte, se pune loboda şi se mai fierb încă 15 minute. Spre sfârşit, se adaugă vegeta, sare, dacă mai este necesar, uleiul şi borşul sau acreala de corcoduşe.
Se mai dă un clocot şi se opreşte focul. Se poate servi rece sau caldă cu leuştean verde tocat fin.
Poftă bună!
Pacat ca nu mai e loboda ca as pregati si eu ciorba asta cu bors