Ciorbă de lobodă (varianta)

Printeaza

Alegi şi speli bine 3 legături de lobodă, opăreşti frunzele fără codiţă timp de câteva minute în apă clocotită, le strecori şi le toci mărunt. Tai mărunt o legătură de ceapă verde, o căleşti în tigaie cu puţin ulei şi adaugi loboda, puţin usturoi (facultativ) şi amesteci.

Apoi într-o oală pui 2 l de apă (sau mai mult dacă nu-ţi place ciorba mai deasă) o laşi să fiarbă şi când dă în clocot adaugi câteva bucăţi de slănină, de preferat afumată, şi o laşi să dea câteva clocote.

Adaugi şi loboda, potriveşti de sare după gust şi pui 2-3 în ouă, fie întregi, fie bătute ca pentru omletă. Inainte de a o mânca, o dregi cu multă smântână acrişoară. Dacă nu ai, poţi acri ciorba cu oţet sau cu zeamă de lămâie. Ciorba de lobodă e foarte bună cu mărar şi leuştean!

Ciorbă de lobodă

Ciorbă de lobodă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.