Ciorbă de lobodă (varianta)
PrinteazaAlegi şi speli bine 3 legături de lobodă, opăreşti frunzele fără codiţă timp de câteva minute în apă clocotită, le strecori şi le toci mărunt. Tai mărunt o legătură de ceapă verde, o căleşti în tigaie cu puţin ulei şi adaugi loboda, puţin usturoi (facultativ) şi amesteci.
Apoi într-o oală pui 2 l de apă (sau mai mult dacă nu-ţi place ciorba mai deasă) o laşi să fiarbă şi când dă în clocot adaugi câteva bucăţi de slănină, de preferat afumată, şi o laşi să dea câteva clocote.
Adaugi şi loboda, potriveşti de sare după gust şi pui 2-3 în ouă, fie întregi, fie bătute ca pentru omletă. Inainte de a o mânca, o dregi cu multă smântână acrişoară. Dacă nu ai, poţi acri ciorba cu oţet sau cu zeamă de lămâie. Ciorba de lobodă e foarte bună cu mărar şi leuştean!
Ciorbă de lobodă
Pofta buna!