Ciorbă de măruntaie de curcan

Printeaza

Ciorbă de măruntaie de curcan din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou, orez, rosii, zeama de varza.

Ingrediente:Ciorba_de_maruntaie_de_curcan

  • 1 kg maruntaie de curcan
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 morcov potrivit
  • 1 pastarnac
  • 1 ou
  • 1 1/2 lingura orez
  • 100 g rosii din conserva
  • 600 ml zeama de varza

 

Mod de preparare:

Speli măruntaiele de curcan cu apă rece, le pui la fiert şi, după câteva clocote, iei oala de pe foc şi arunci prima apă. Pui din nou la fiert apă rece şi, după ce a fiert pe jumătate, adaugi zarzavatul tocat mărunt. Laşi să fiarbă bine zarzavatul, apoi adaugi şi orezul. Pui şi 3-4 linguri de roşii (din conservă) tocate mărunt şi torni 2-3 căni de zeamă de varză.

Laşi să fiarbă şi zeama de varză, apoi guşti de sare şi adaugi dacă mai este nevoie. Baţi oul şi, folosind o furculiţă, faci nişte zdrenţe pe care le adaugi în ciorbă când aceasta fierbe bine. Presari leuştean verde sau uscat şi iei oala de pe foc.

Ciorbă de măruntaie de curcan

Ciorba_de_maruntaie_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.