Ciorba de miel cu bors de putina
PrinteazaCiorba de miel cu bors de putina din: carne de miel, apa, bors, morcov, telina, ou, sare, patrunjel, orez, smantana, leustean.
- 700 g carne de miel
- 2I apă
- 1 I borş de putină
- 1 ceapă de apă
- 1 morcov carotă
- 1 ţelină
- 1 ou
- sare
- 1 pătrunjel
- 20 g orez
- 150 g smântână
- leuştean tocat mărunt
Mod de preparare:
Carnea spălată o tai în bucăţi potrivite şi o pui la fiert în apă cu puţină sare. îndepărtezi spuma formată. Morcovul, ţelina, ceapa şi pătrunjelul le cureţi, le speli şi le tai bucăţi potrivite.
Adaugi sare după gust. Laşi să fiarbă până când carnea este gata. Scoţi bucăţile de carne, iar peste ele strecori zeama. Adaugi orezul spălat, borşul şi laşi să fiarbă până când orezul se umflă. La sfârşit presari leuşteanul tocat mărunt. Dregi ciorba cu un ou bătut şi cu smântână
Pofta buna!