Ciorba de miel cu legume si patrunjel
PrinteazaO reteta de ciorba de miel cu ceapa, morcov, telina, albitura, ulei, orez, tarhon, ceapa verde, smantana, galbenus de ou, sare, sare de lamaie si patrunjel
- carne de miel 400 g
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- ulei 50 ml
- orez 50 g
- tarhon 25 g
- ceapă verde 100 g
- smântână 100 g
- gălbenuş de ou 2 buc
- o lingură de făină
- o linguriţă de knorr
- sare şi sare de lămâie după gust
- o legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de miel se spală, se porţionează, se opăreşte timp de 2-3 minute în apă clocotită, după care se scoate şi se pune la fiert în apă rece. Imediat după ce s-a spumat, se adaugă la fiert orezul spălat şi legumele tăiate mărunt şi călite separat în ulei cu puţină apă.
Se adaugă tarhonul opărit şi tocat mărunt şi puţin knorr. După ce carnea şi legumele s-au fiert bine, se adaugă ceapa verde tocată şi liezonul obţinut din smântână, gălbenuş .de ou şi făină.
Se amestecă bine şi se mai fierbe la foc mic câteva minute. Se potriveşte gustul cu sare şi sare de lămâie, iar înainte de servire se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
Poftă bună!