Ciorba de miel cu mazare si telina

Printeaza

Ciorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare.

Ingrediente:Ciorba_de_miel_cu_mazare_si_telina

  • 1 kg carne de miel
  • 1 l bors
  • 1 ceapa
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 100 g mazare
  • 1 legatura de leustean
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală carnea în câteva ape, pune-o la fiert într-o oală mare. După ce iei spuma, adaugă sare. între timp, toacă în cubuleţe ceapa, iar pe cea verde cât mai mă­runt, morcovul taie-l în bucăţi mici, la fel ţelina şi pune-le pe toate pes­te carne. Ardeii feliază-i fin şi pune-i deodată cu mazărea peste restul ingredientelor.

Când legumele şi carnea s-au fiert, scoate bucăţile de carne, iar după ce s-au răcorit, îndepărtează oasele şi adaugă în ciorbă doar carnea. Pune roşiile opărite, decojite şi tăiate mă¬runt. Lasă ciorba să fiarbă încă 15 minute.

Dă borşul într-un clocot şi adaugă-l treptat în ciorbă, acrind ciorba după gust. Potriveşte de sare şi lasă să fiarbă zece minute, apoi stinge focul şi presară leuştean fin tocat.

Ciorba de miel cu mazare si telina

Ciorba_de_miel_cu_mazare_si_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.