Ciorba de miel cu mazare si telina
PrinteazaCiorba de miel cu mazare si telina din: carne de miel, bors, ceapa, ceapa verde, ardei grasi, rosii, morcovi, telina, mazare, leustean si sare.
- 1 kg carne de miel
- 1 l bors
- 1 ceapa
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 2 morcovi
- 1 telina
- 100 g mazare
- 1 legatura de leustean
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea în câteva ape, pune-o la fiert într-o oală mare. După ce iei spuma, adaugă sare. între timp, toacă în cubuleţe ceapa, iar pe cea verde cât mai mărunt, morcovul taie-l în bucăţi mici, la fel ţelina şi pune-le pe toate peste carne. Ardeii feliază-i fin şi pune-i deodată cu mazărea peste restul ingredientelor.
Când legumele şi carnea s-au fiert, scoate bucăţile de carne, iar după ce s-au răcorit, îndepărtează oasele şi adaugă în ciorbă doar carnea. Pune roşiile opărite, decojite şi tăiate mă¬runt. Lasă ciorba să fiarbă încă 15 minute.
Dă borşul într-un clocot şi adaugă-l treptat în ciorbă, acrind ciorba după gust. Potriveşte de sare şi lasă să fiarbă zece minute, apoi stinge focul şi presară leuştean fin tocat.
Ciorba de miel cu mazare si telina
Pofta buna!