Ciorbă de miel cu orez si smantana
PrinteazaCiorbă de miel cu orez si smantana
- carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptului, şira, partea de jos a picioarelor)
- zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă)
- 1/2 căniţă orez
- smântână
- 1 ou
- 1 legătuă de leuştean
- borş
- oţet sau zeamă de varză
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţ carnea, o speli în mai multe ape, o porţionezi şi o laşi 15 minute în apă (10 l). Zarzavatul îl cureţi şi îl tai mărunt.
Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi carnea şi apa în care a stat, o linguriţă de sare şi laşi să fiarbă până cade carnea de pe os.
Când este aproape gata vei pune orezul şi mai laşi un pic să fiarbă. Acreşti ciorba după gust.
Apoi o dregi cu smântână bătută cu ou şi pui leuşteanul tocat.
Poftă bună!