Ciorba de miel cu smantana

Printeaza

Ciorba de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel si leustean.

Ingrediente:Sour vegetable soup with lamb for Easter (Not available for Hungary)

  • 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât)
  • 1 legatura ceapă verde
  • 100 g morcovi
  • 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină
  • 1 ţelină potrivit de mare
  • 50 g unt
  • 500 ml borş
  • 200 ml smântână
  • 1 gălbenuş
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 legatura leuştean verde

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se spumează şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Morcovii, ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc într-o tigaie cu unt şi se adaugă imediat la supă.

Se lasă să fiarbă în continuare aproximativ o oră, până când se înmoaie carnea şi toate legumele. Se scoate carnea fiartă din supă, se curăţă de oase, se taie cubuleţe şi se pune din nou la supă.

Se adaugă borşul fiert separat cu câteva fire de leuştean, se lasă să dea în clocot, se spumează şi se drege cu gălbenuş şi smântână. Se aromează cu pătrunjel şi leuştean verde tocate mărunt.

Ciorba de miel cu smantana

Sour vegetable soup with lamb for Easter (Not available for Hungary)

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.