Ciorba de naut cu coriandru verde
PrinteazaCiorba de naut cu coriandru verde din: boabe de naut, fasole, morcov, telina, patrunjel, ceapa, rosii, costita, sare, piper, ulei, coriandru.
- 200 g boabe de năut
- 150 g fasole roşie boabe
- un morcov
- un sfert de ţelină
- o rădăcină de pătrunjel
- două cepe
- 4 roşii
- 250 g costiţă afumată
- sare
- piper
- 4 linguri de ulei
- pătrunjel
- coriandru verde
Mod de preparare:
Fasolea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte, se clătesc şi se lasă la fiert în doi litri de apă. Morcovul, ţelină, rădăcina de pătrunjel şi ceapa se taie cubuleţe şi se pun într-o tigaie.
Se adaugă ceapa tocată, uleiul, sarea şi piperul. Se călesc pînă se înmoaie, se pun peste ingredientele din oală şi se lasă pînă cînd sînt aproape fierte.
Se pun roşiile date pe râzătoare, se adaugă costiţa tăiată felii şi se mai fierbe 15 minute. Se presară verdeaţă tocată şi se opreşte focul.
Poftă bună!