Ciorba de naut cu fasole verde
PrinteazaCiorba de naut cu fasole verde din: naut, ceapa, praz, morcov, pulpa de rosii, ulei, usturoi, fasole verde, sare, piper, busuioc.
- 200 g boabe de năut
- 1 ceapă
- 1 fir de praz (partea albă)
- 1 morcov
- 6 linguri pulpă de roşii tocate
- 2 linguri ulei
- 2 căţei usturoi
- 100 g fasole verde
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Pui năutul la înmuiat cu o seară înainte, iar a doua zi scurgi apa, îndepărtezi cojile, clăteşti şi fierbi în apă cu sare.
Când năutul este aproape moale, adaugi ceapa tocată, morcovul tăiat bucăţi, usturoiul feliuţe, fasolea verde, prazul tăiat rondele, sarea şi piperul, uleiul şi laşi să fiarbă, într-o oală cu capac, 35 de minute.
Adaugi pulpa de roşii. Mai ţii pe foc 10-15 minute, apoi dai deoparte. Serveşti caldă, decorată cu busuioc.
Pofta buna!