Ciorba de oaie
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare.
- 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime
- morcov
- patrunjel
- 1 ceapa de marime mijlocie
- 2 ardei grasi
- 250 g rosii
- 2 cartofi de marime mijlocie
- 1 felie de varza dulce
- bors, zeama de varza, zeama sau sare de lamiie
- marar
- cimbru
- tarhon
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea taiata in bucatele se pune in 3 l apa rece cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa fiarba, circa o ora, la foc mijlociu. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri, mari, se calesc separat, 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa, impreuna cu varza taiata ca fideaua, lasindu-se sa fiarba impreuna pina cind se moaie bine carnea (trebuie sa fiarba cca 2-3 ore; daca este mai batrina, chiar mai mult).
In oala sub presiune, fierbe in jumatate de timp impreuna cu zarzavatul care se caleste inainte direct in oala; apoi, se adauga apa rece cca 2 l si carnea, o lingurita rasa de sare, se asaza capacul si se lasa sa fiarba cca 1 – 1/2 ora, calculind timpul, de cind au inceput sa iasa primii vapori; atunci, se reduce focul la minim si se fierbe in continuare.
Cind s-a scurs timpul afectat fierberii, se raceste oala, si se desarta continutul in oala obisnuita.In oricare varianta se pregateste ciorba, cind carnea este bine fiarta , se pun cartofii taiati in cuburi mici, ardeii si rosiile taiate felii, sau numai suc de rosii (iarna), cimbru si marar.
Cind toate sint fierte, se sareaza, se acreste, completind lichidul dupa gust, si, pentru aroma, se adauga frunze de tarhon sau leustean si un virf de cutit cu piper (facultativ).
Ciorba de oaie
Poftă bună!
Incoming search terms:
- Ciorbă de oaie
- ciorba de berbecut
- bors de oaie
- reteta ciorba de oaie
Foarte buna ciorba de oaie
Mie nu-mi place nici sa ma bati ciorba de oaie, are un gust si miros pe care nu pot sa le suport